Vad inspirerade mig att börja Tai Chi? 2016-04-12T07:28:01+00:00
Loading ...

Vad inspirerade mig att börja Tai Chi?

Berättelser om några av Dr Lams tai chi-kollegor på sina resor

Dr Paul Lam, Sydney, NSW, Australien
Jag började Tai Chi från 1974 efter examen från Medical School. jag har haftartros sedan mina tidiga tonåringar. När jag tog examen min artrit var ganska försvagande kände jag mig verkligen att göra något för mig själv. Jag kommer ihåg i byn där jag växte upp i Kina, var Tai Chi ansedd som effektiv för artrit. Jag bestämde mig för att prova. Jag försökte ett par lärare men kände mig inte bekväm med dem. Efter ett tag var jag lycklig att lära mig att min svärfar var en fulländad Tai Chi-utövare och han hade varit min huvudlärare. Andra bra lärare har också hjälpt mig att berika min Tai Chi-upplevelse.
 
Under åren har Tai Chi nästan förändrat mitt liv. Nu i mina sena 60-talet är min artrit väl kontrollerad. Jag jobbar mer än tolv timmar de flesta dagar, undervisar Tai Chi och övar medicin. Jag känner mig glad och frisk. Min Tai Chi-resa har varit mer än bara en njutning; det har blivit en integrerad del av mitt liv.My memoar delar min livshistoria inklusive de tumultiga år som kämpar för att överleva svält i flera år.
 
Jag är glad att se så många människor från alla håll i livet med underbara upplevelser i sin Tai Chi-resa. Jag har haft att läsa dina berättelser; De kommer att vara en inspiration för oss alla. Tack för att du delar.
 
tillbaka tilltopp
 

 
Kampsporten: En väg till god hälsa, Bruce M. Young, Ed.D., Senior Trainer, Maine, USA

Som en ung man hade kampsporter alltid varit ett mysterium för mig, en som jag hade hoppats påJag kanske någon dag löser. Precis som de flesta människor hade jag sett en mängd karaktärer i filmer och på tv som tycktes vara mirakulösa foster som krävde en atletisk och nästan magisk skicklighet, och jag var övertygad om att jag aldrig skulle kunna skämta pebble från handen av en mästare, eller hoppa vildt i luften, och med flera vridningar sparka en motståndare i huvudet eller bröstet och äntligen landa med lätthet av en graciös fågel som släpper ut på en trädgren. Vad jag inte visste vid den tiden var att kampsportens skicklighet som jag så mycket önskade inte var riktig. Det fanns bara i fiktförfattarnas sinnen som skapade det för att underhålla massorna. Kampsportens verkliga kunskap och skicklighet väntade tyst på att upptäckas i konceptet wu chi.

Wu chi är en kinesisk term som har tolkats som "tomhet" och det är nyckeln till att finna makt i kampsporter som finns inom vart och ett av oss. Det har sagts att koppen som är full kan inte vara användbar; Det är bara när koppen är tom att den kan vara till nytta. Detta gäller också sinnet. Om sinnet har blivit fyllt med världens busyness, kommer det aldrig att vara öppet för nya koncept eller idéer. Det kommer aldrig att vara en önskan att upptäcka den verkliga betydelsen och makt som kampsport erbjuder. Och för det bästa av mitt liv hade jag inte varit redo att hitta denna väg; som mitt sinne var alltid full. Jag var upptagen; helt engagerad i det arbete som jag gjorde som en offentlig skola superintendent. Det var inte ovanligt för mig att arbeta 12 till 14 timmar om dagen, 6 dagar i veckan. Jag hade inget utrymme i min rutin för sådana saker som kampsport eller tid i mitt liv att slappna av. Stressen var överväldigande, och jag var inte ens medveten om det. Min kropp och själ började visa effekterna av denna stress, och jag kunde inte sluta gå och göra tillräckligt länge för att se eller adressera den.

När jag äntligen blev medveten om vad som hände med mig började jag söka ett sätt att lindra den stress jag upplevde. Det var vid den här tiden att jag träffade min första kampsportlärare, som var min instruktör i många år i den koreanska kampkonsten Tae Kwon Do. Medan Tae Kwon Do lät lite av stressen min karriärväg och min typ "A" personlighet hade orsakat, öppnade den också dörren till min efterföljande utredning av kampens andliga natur och dess koppling till Guds Andes rörelse i mitt liv.

Det var inte ovanligt för min lärare och jag att spendera en timme efter en Tae Kwon Do-lektioner i bön, som söker Guds vägledning och helande för våra liv. Det var här som jag lärde mig om hjärtans, själens, kroppens och andens öppenhet. Det var här jag lärde mig att vår förmåga att höra, se, röra, smaka och lukta hämmas ofta av vår dagliga livs liv och de tanklösa sysslor vi följer. Medan Tae Kwon Do hjälpte till att lindra min stress började jag inse att den här "hårda formen" av kampsport måste balanseras. Jag kunde hitta denna nödvändiga balans i studien av Tai Chi Chuan, qigong och Reiki. Men när jag började träna dessa konster upptäckte jag också att det var en helande aspekt för dem; och jag misstänker att min fullständiga och snabba återhämtning från två hjärtinfarkt (hjärtinfarkt) berodde på en liten del av att jag stod upp från mitt sjukhusbädd omedelbart för att fortsätta min praxis av Tai Chi och Reiki.

Nu gläder jag mig att berätta för folk att Tai Chi är det bästa sättet jag vet för att hjälpa andra att leva ett lyckligare och hälsosammare liv. och jag gillar att lära dem hur de kan dela med sig av denna färdighet. Vilken bättre gåva kan vi ge till varandra än gåvan av fysisk och andlig helande?

(Denna artikel innehåller utdrag från min kommande bok: Christian Spirituality och Martial Way)
 
tillbaka tilltopp
 

 
Varför lärde jag mig Tai Chi: Lyssna på Visdomens inre röst, Caroline Demoise, Master Trainer, NC, USA

När jag var i min tidiga 40 hade jag denna långlivade, återkommande tanke "Om du vill varahälsosam när du är gammal, se en nutritionist nu. "

En kväll på en meditationsklass hörde jag en kvinna som talade om en nutritionist, en shaman som hade studerat kinesisk medicin och bestämde sig för att hedra den inre rösten. Vid det första besöket förändrade han mitt liv radikalt. Socker, salt, korn, alkohol och kaffe var ute. Färska frukter, grönsaker, fisk, lågfett kött och Tai Chi var i.

På grund av dessa förebyggande metoder har jag undvikit flera genetiska hälsoutmaningar i min familj. Jag vet i mitt hjärta att om jag inte hade gjort dessa liv att ändra förändringar i kost och omfamna Tai Chi 25 år sedan skulle jag inte vara den livfulla, friska personen jag är idag på 66.
 
tillbaka tilltopp


 
Christine Campbell, Canberra, ACT, Australien

Jag började Tai Chi av hälsoskäl, 6 eller 7 år sedan. Jag hade osteoporos. Jag var en vanlig simmare. Tyngdlyftning var ute, jag kunde inte gå längre än jag redan gjorde - jag kände mig som att göra mindre istället för mer motion eftersom jag hade kommit ihop med poliomyelit i 1954.

En vän, Wendy, pratade ständigt om Tai Chi, tydligt under påverkan av viss akut asiatisk feber. Hon tog mig till en utomhuspraxis. Jag frågade läraren, Elizabeth Halfnights, om jag kunde gå med i en vanlig klass. Hon erkände senare att hon trodde att det skulle vara för svårt för mig, men då gjorde jag det också.

Jag gick med i alla sina klasser: Nybörjare, Intermediate och Advanced. Följande år gick jag till St Vincents januariverkstad, och nu försöker jag gå varje år, liksom till Sydney uppdateringar. Jag har hittat något jag kan göra, trots en mycket ömt vänster sida.

I år började jag med Wendy undervisa två lektioner i veckan och tog över från Elizabeth. Vilken stor skillnad finns det mellan att demonstrera och följa! Vi lär Long Yang och Tai Chi för artrit. Några av de mer fysiskt utmanade medlemmarna i klassen är intresserade när jag visar tonade ner rörelser, istället för de mer energiska sparken. Andra är glada när jag föreslår att de försöker se hur vissa rörelser passar in i deras särskilda funktionshinder och funktionshinder är inte bara fysiska. Vi tar in Tai Chi "flyktingar" vars tidigare lärare har reprimanded dem för deras svagheter. Vi lär också strategier för att komma ihåg rutinerna, något som vi alla har kämpat med.

Min bendensitet har återgått till normal. Jag kan äntligen utföra TAI CHI utan en snabb förteckning över dragningar. Vi hjälper andra att uppleva Tai Chi-fördelarna. Tack Dr Lam och de underbara Tai Chi-workshopsna.
 
tillbaka tilltopp
 

 

Debra Leonard, IN, USA 

Jag kan inte komma ihåg hur gammal jag var när jag först hörde orden "Tai Chi", 10-12 möjligen?Jag vet att det var på ett söndagsmorgonnyhetsprogram, rapporterat av en man som heter Charles Kuralt, en ganska populär journalist i USA fram till sin död i 1997.

När och var den nyhetsartikeln gjordes, vet jag inte, men jag blev dum, "Se hur de rör sig, jag vill lära mig det!" Var allt jag kunde tänka, då var det över. År, ingen decennier gick, sällan såg jag orden Tai Chi igen.

I ett kyrkokontor, på internet, letade jag efter intressanta evenemang för kyrkans församling när jag såg en klass upptagen. Jag ringde den instruktören och frågade honom om han kunde ge lektioner i vår kyrka, och han sa ja! Slutligen, efter mer än 40 år, skulle jag få chansen att flytta som de personer jag såg i den artikeln. Det har förändrat mitt liv, hur jag ser på allt. Jag älskar att lära Tai Chi och utföra det, jag har så mycket mer att lära mig, men det är som ingenting jag någonsin har gjort eller arbetat på tidigare och hoppas med heder att jag kan hålla en annan person från att säga "Jag önskar att jag hade börjat detta 30 år sedan. "

tillbaka tilltopp 

 
Wendy Mukherjee, Canberra, ACT, Australien
 
Jag kom till Tai Chi av medicinska och psykiska skäl. För nästan sju år sedan kom min son Omar, med diagnosen schizofreni och vederbörligen medicinerad, från Sydney för att leva med mig i Canberra. Omar har de "negativa" symtomen på sjukdomen, som predisponerar honom att dra sig ur människor.

I Canberra tog han tillbaka, inte ens vill lämna huset, om han inte åtföljs av mig. Jag försökte intressera honom i många grupper och aktiviteter, men ingenting skulle röra honom från hans isolering.

Därefter föreslog hans fallarbetare Tai Chi, klokt, för oss båda. Så presenterade vi oss på Elizabeth Halfnights 'klass på Belconnen Community Center. Under Elizabeths vänliga och vänliga instruktioner förändrades allt. Omar började öppna sig. Han lärde sig snabbt formuläret; han fick förtroende och var redo att röra sig om sig själv. Han stannade inte med Tai Chi, föredrog att träna i gymmet. Stavningen hade blivit trasig. Jag ska alltid vara tacksam för Elizabeth och Tai Chi.

Och mig själv? Jag fortsatte att öva, deltog i Paul Lam workshops och har nu tagit över Elisabeths klasser på Belconnen. Tai Chi har ändrat två liv. Jag planerar aldrig att vara utan det.
 
tillbaka tilltopp

 
Jennifer Chung, Singapore
 
"För sju år sedan passerade jag parken och slutade att observera en grupp Tai Chideltagare som övar Tai Chi. Jag var inspirerad av Tai Chi vackra, långsamma och smidiga rörelser, och jag sa till mig att jag måste lära mig Tai Chi. Har gått igenom den svåraste delen av lärandet, är jag nu passionerad om att undervisa Tai Chi. "

Min hälsa har förbättrats och jag blir starkare varje dag. Tai Chi är en bra övning.

Kommer hålla dig informerad om vår nya utveckling av Tai Chi for Health-programmet.

tillbaka tilltopp
 

 
Lisa James-Lloyd, Victoria, Australien
Tai Chi-klasserna startades initialt av Wilfred Kwok, fysioterapeut / master tränare påWest Footscray Senior Citizens Centre, Victoria.

Som vårdgivare för min 84-åriga mamma som drabbats av artros, dålig balans och demens kunde Wilfred se till att Tai Chi-klasserna har nytta för oss båda. Jag var orolig, sömn berövad, äter på språng. Att vara diabetiker och övervikt var också ett hinder för min hälsa. Min kropp kände mig stiv, knappt kunde vända min nacke och ömma för att röra mig. Den fridfulla och lättillgängliga personen var länge borta.

Inom 2 månader av veckovisa Tai Chi-klasser och regelbunden repetition under nattskyen märkte jag förbättringarna. Jag kände mig uppdaterad och avslappnad efter varje rutin. Den "serene" look man får, vanligtvis från meditation / tyst kontemplation har återvänt. Jag "svettar inte de små grejerna", sover bättre och har förlorat 5kgs. Min nacke rörelser är förvånansvärt bättre och mina knän gör inte "knäcka" som de gjorde. Naturligtvis känner jag mig bättre inspirerad av att jag vill göra mer. Jag planerar att genomföra kursen i de kommande nio rörelserna och Tai Chi for Kidz.

Jag är tacksam för den möjlighet som jag inte bara gav Wilfred men också av Colin Brown från HealthWest, Sunshine, Victoria. För det mesta var Colin medverkande till vår roll som Tai Chi ledare och vår grupps överlevnad. Han fick full kursfinansiering genom HealthWest, inklusive kostnader för den nödvändiga HLR-träningen utan vilken de flesta av oss inte skulle ha kunnat göra ekonomiskt. Han var involverad i vår veckoklass i över ett år, över att se framsteg, deltagande och hänvisningar till andra vårdpersonal vid behov. Målet var att bygga en självhäftande Tai Chi-grupp och till överraskning för vissa är framgång tydlig.

Planen för det nya året är att köra andra klasser inom kommunen och vi behöver inte annonsera för att få siffrorna! I sin roll som gemenskapsprojektledare kommer Mary Jo Quenette från Maribyrnong Council att fortsätta att vara inblandad i Tai Chi, ta hand om logistik och samordna de klasser som ska drivas av de nyligen kvalificerade ledarna 4.

Inspiration kommer i många dimensioner. Gruvan har varit genom entusiasmen, uppmuntran och engagemang hos vårdpersonal och Tai Chi ledare, grupp- och självframsteg. Observation, uthållighet, deltagande av dem med försvagande hälsoproblem, förbättring av mental och fysisk hälsa. De spelar alla en roll.

Min uppriktiga tacksamhet går till alla som har väglett mig längs vägen. God hälsa för alla.

tillbaka tilltopp
 

 
Trevor Reynaert, Deanskog, Gloucestershire, Storbritannien

I skolan hade jag ingen samordning eller balans och var värdelös vid sport eller dans. I mitt slutet av 30-talet, efter ett fall från en stege, avgick jag mig till kronisk ryggsmärta och spasmer från en försämrad ryggradsförening, förknippad med en skadad artritisk fotled. Näringslivet tog mig ofta till Fjärran Östern och till USA där jag bevittnade Tai Chi i parker av alla åldersgrupper. Alla såg så smidigt ut och tycktes inte ha några gemensamma problem. Jag hade påbörjat min resa. Ursprungligen kämpade jag utan lärare som allt jag hittade var strikt MA mentorer som inte passade mig i mina fysiska hinder.

En söndag som sitter vid floden i Hongkong, fyller tiden mellan en middagskassa och en midnattflygning hem, jag tittade på en gammal mans graciösa och skonsam Tai Chi. Uppmuntrade, närmade jag honom, och även om vi inte kunde prata varandras språk spenderade han 3 timmar "undervisa" mig hans ståndpunkt och form. Jag hade verkligen börjat lära mig Tai Chi.

Flera år senare efter att ha uthållit sig med övning upptäckte jag Paulus och deltog i hans första brittiska Tai Chi-verkstad. Jag återhämtade mig från spasmen, var i ryggstöd, kunde inte sitta ordentligt och behövde en käpp för stöd Paulus välkomnade mig till klassen och den 2-fasen av min Tai Chi-resa hade börjat.

Nu i mina tidiga 60-s är det för dessa två personer att jag är skyldig mitt varmt tack för att skapa en passion som håller mig aktiv och fokuserad och låter mig instruera och på ett litet sätt hjälpa människor med alla förmågor, från barn till aktiva och inte så aktiva 80 / 90 åringar, särskilt de äldre som njuter av Tai Chi med mig trots funktionsnedsättning av stroke, Parkinsons eller dementia. 
 
tillbaka tilltopp
 

Toni Stoker 
Toni Stoker började göra tai chi när han behandlade cancer. Hon var i Ralph Dehners klass, en Master Trainer inCincinnati, OH, i mer än ett år och skulle ha dött bra över ett år sedan. Hon är en söt dam som
välsignade oss alla i Tai Chi-klassen.

Jag började gå till Tai Chi eftersom jag såg en flygblad på Christ Hospital där jag fick min kemoterapi behandlingar. Det erbjöd sig en form av motion och det var gratis. Jag försökte allt jag kunde för att hitta företag, för att normalisera mitt liv, att komma ut ur huset och försöka glömma den obotliga cancer som jag visste att jag hade.
Jag visste ingenting om Tai Chi och hade inga förväntningar alls.
 
Den form vi fick lära sig var mild nog för att vi skulle kunna göra, med tanke på vissa av oss, men det var fortfarande en form av motion. Vi kunde sitta ner och vila när som helst och bara göra armrörelserna. De flesta av oss gjorde aldrig. Jag kom för att älska den fysiska kontrollen jag vann över min kropp. Jag älskade att försöka lära mig rörelserna mer exakt och öva dem om och om igen. Den hade en lugnande, nästan fascinerande effekt. Att vara tvungen att koncentrera sig på en rörelse eller på en del av min kropp åt gången skapade en flykt från tankarna om vad som händer inuti den kroppen. Det fanns en mildhet mot rörelserna, som lugnade mig i en mycket skyndsam värld, där jag inte längre kunde hålla ihop. Det hjälpte mig att sätta en ny takt, en takt som jag kunde behålla.
Jag älskade konceptet att det inte finns någon perfektion. bara nivåer av excellens och jag kämpade för att uppnå nästa nivå av excellens. Jag kom för att omfamna konceptet chi. Det tog lite tid för mig, och jag kämpar fortfarande med det, för att jag vill nå den lugn.
Andra i klassen berättade att de kände det andliga slutet först och det har flyttat mig för att fortsätta försöka också.
Någonting som kan röra så många människor på så många sätt måste vara värd att driva. Jag älskade att vara en åskådare på de dagar då jag bara kunde titta och en deltagare på de dagar då jag kunde gå upp och försöka. Jag är i sjukhusvård nu, av all behandling och väntar på att dö.
 
Tai Chi är kvar med mig som en av de saker jag gjorde som hade inneboende värde i fred och lugn. Ibland sitter och flyttar jag armarna eller tar ställning som jag brukade ha problem med. För mig gav Tai Chi en inblick i en ny värld av lugn och välbefinnande som hjälpte mig att klara de senaste åren av obehag och
Trötthet. Jag tror att Tai Chi fästs av stressen mot det okända och att det har makt att stanna hos en mycket längre tid än jag skulle ha trott. Det är med mig nu, även om jag inte längre kan träna den.
 
Tillbaka tilltopp
 

Dr David Borofsky Gig Harbor, WA, USA
 
Medan jag inte har haft nöjet att träffa Dr Lam kände jag mig som om jag kände honom genom sina videoklipp och ännu viktigare genom min fru Mady.
Vad jag vill dela är hur tai chi har påverkat inte bara Mady, utan också våra liv som man och fru. Min fru är, enkelt sagt, min bästa vän och den mest fantastiska personen jag känner. Hon har lärt sig lärdomarna av Tai Chi till den punkt som nu kan lära. Jag var hennes första elev och jag fortsätter att lära av henne.
Medan jag har doktorsexamen i utbildning och är en framgångsrik president för en tvåårig högskola i USA, är disciplin tyvärr inte min styrka. Jag är 40 pounds överviktig, även om jag har varit en idrottsman i mitt närmaste förflutna. Mady har lärt mig Tai Chi för artrit och om 60% av Sun 73-formuläret. Jag är en tuff student. Jag är van att vara i kontroll och brukade vara rätt. Jag är trots allt en president.
Tai Chi har lärt mig att det spelar ingen roll vem jag är eller vad jag gör. Andningen, kraften, rörelserna, alla arbetar tillsammans för att göra sig till fullo och inom. Jag kunde inte ha lärt mig något utan min fru och min partner, Mady Borofsky. Hon tar allt hon lär sig genom videon, hennes träningsseminarier och delar den med mig. Hon är verkligen en läromaskin, som delar med mig allt som är viktigt och stödjande, men tufft när hon behöver vara. Allt detta om tai chi, hon har lärt sig av Dr Lam.
Hennes liv och mitt liv, och våra liv tillsammans, har förändrats för alltid på grund av vad Dr Paul Lam har gjort. Jag kan bara ödmjukt tacka honom för att han är villig att dela sin kunskap och styrka med alla han berör.
Tillbaka tilltopp
 
 

Håll dig uppdaterad med nyheter, händelser och mer.

Anmäl dig till den gratis Tai Chi för hälso-nyhetsbrevet