Introduktion av Tai Chi av John Mills


John Mills
John ger dig en omfattande introduktion av vad tai chi är, en del historia och olika aspekter. Idealisk artikel för nybörjare som är intresserad av tai chi.

(Detta är transkriptet av ett tal som John gav vid 2002-verkstaden som genomfördes i Sydney av Dr Paul Lam).

John Mills övar 42 former tai chiJag vill prata huvudsakligen till nybörjare här i morse. Jag vet att vi har en hel del människor som är ganska nya för tai chi, och vi har även några som får sin första spännande smak. Jag ska ge dig lite historia, och vi ska titta på några av tankarna bakom tai chi. Jag kommer fortfarande ihåg när jag först började Jag trodde att alla som gjorde tai chi lärde sig samma sak, så det är jättebra att du kan komma till ett sådant ställe och se så många olika saker som händer. För mig var det ganska en uppenbarelse och faktiskt ganska förvirrande när jag började inse hur komplicerat allting är.
Om du frågar en grupp människor vad tai chi är för dem, hittar du ofta det finns en anmärkningsvärd mångfald av åsikt. Vissa människor kommer att berätta för oss att det är en nästan mystisk upplevelse som är genomsyrad av östliga begrepp och taoistisk filosofi. Vissa skulle kalla det en rörlig meditation. Andra insisterar på att det är en mycket effektiv kampsport, men det finns också människor som skulle berätta för oss att tai chi är bara ett roligt sätt att få lite mild träning!

När jag först började tyckte jag att tai chi var rent för motion och hälsa och inget annat. Men efter ett tag började jag ha svårt att förstå mycket av de saker jag läste. Jag tror vad som fascinerat mig mest var om tai chi är en rörlig meditation och en filosofisk sak, varför pratade allt jag läste om att besegra en motståndare? Jag kommer ihåg att jag gick upp tidigt en morgon och gick till en park i Cabramatta, här i Sydney, och jag såg på att alla dessa människor övade. Det första jag märkte var att alla dessa olika grupper av människor gjorde olika saker, och det andra jag märkte var att jag inte kände igen något av det! Jag kommer ihåg det bra eftersom det var första gången jag förstod att inte alla lärde tai chi gjorde samma sak. Jag blev särskilt drabbad av 2-personer som jag insåg faktiskt övade på varandra, och inte bara med varandra. När de var färdiga, gick jag upp till dem, och jag kommer ihåg att jag sa något som "Jag vet att tai chi är baserat på en kampsport"